Project Description

Hik Vision Europe: een energiezuinig en flexibel klimaatsysteem

Wat als een pand moet worden uitgebreid met 10.000 m2 kantoor en magazijn, maar je de energiezuinigheid van het pand niet verloren wil laten gaan? Een energiezuinig en flexibel klimaatsysteem waarmee iedere ruimte gekoeld én verwarmd wordt. Vanuit onze opdrachtgever kregen we de vraag om hierover mee te denken. Vanuit nieuwsgierigheid en een passie voor kwaliteitsgerichte oplossingen, grepen wij dit met beide handen aan.

De vraag vanuit Hik Vision Europe

Hik Vision Europe is een fabrikant en leverancier van videobewakingsapparatuur. Groeiende, waardoor een uitbreiding van het kantoor en magazijn vereist was. Hoe vlieg je een uitbreiding van 10.000 m2 aan, welke partijen zijn onmisbaar en hoe werk je van vraag – via oplossing – naar een optimaal resultaat? Energiezuinig, flexibel én kwalitatief hoogwaardig.

De oplossing: A-kwaliteit en altijd betrouwbaar

In opdracht van aannemer Willy Naessens Nederland B.V. heeft Den Doorn Installatietechniek de complete elektro- en installatietechniek verzorgd. Als onderdeel van de klimaatinstallatie kwamen wij in actie. Het leveren én monteren van kwalitatief hoogwaardige installaties staat bij VD Koudetechniek hoog in het vaandel. Dit doen we door met A-kwaliteit materialen te werken en zo altijd betrouwbare installaties op te leveren. Zo verwijderen we eerst alle koppelingen uit het systeem, werken we met starre leidingen en solderen we onder formeergas. De leidingen worden dan ook dampdicht geïsoleerd met 13 mm isolatie en beugels worden altijd voorzien van isolatieschalen.

Een energiezuinig en flexibel klimaatsysteem

Om een energiezuinig en flexibel klimaatsysteem te realiseren, hebben wij in totaal 6 VRV Heat Recovery systemen met ruim 60 binnendelen geleverd en gemonteerd. Voor onder andere redundante koeling van de serverruimte hebben we ter aanvulling meerdere split-systemen gemaakt en leverden we Inverter warmtepompen voor de showroom.

Alle systemen zijn gekoppeld op een centraal mini gebouwbeheersysteem (Intelligent Touch Manager), waarmee kloktijden naar wens zijn in te stellen. Zo is de temperatuur bij aanvang op kantoor altijd prettig is en wordt er aan het einde van de dag nooit onnodig energie verspild. Zijn er afwijkingen of storingen in het systeem? Dan meldt de GBS dit automatisch.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Een aangenaam leef- en werkcomfort: daar maken wij ons hard voor en dát voel je. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Maak een afspraak met één van onze medewerkers. Wij staan voor je klaar!

Project:
VD-PR19-334

Naam:
Hik Vision

Plaats:
Hoofddorp

Opdrachtgever:
Den Doorn Installatietechniek

Projectgalerij

Heb je een project waarbij wij kunnen helpen?