Project Description

Bravis Ziekenhuis: oude installaties vervangen door invertertechniek

Een zorg uit handen nemen van de zorg: inzichtelijk maken of de huidige installaties nog een tijd meekunnen óf vervangen moeten de worden. Dat laatste bleek het geval. Het resultaat? Een nieuwe techniek en een nieuw type koudemiddel.

De vraag vanuit Equans voor Bravis Ziekenhuis

Het Bravis bouwt aan een nieuw ziekenhuis. Een meerjarenplan dat niet alleen de visie van het ziekenhuis betreft, maar óók een nieuw ziekenhuisgebouw. Tot die tijd – een tijdsbestek van ongeveer acht jaar – moet de huidige installatie mee kunnen. In opdracht van Equans maakt VD Koudetechniek inzichtelijk of de installatie van Bravis Ziekenhuis of dit ook echt het geval is, óf dat wellicht de installatie toe is aan vervanging.

De oplossing: nieuwe techniek en nieuw type koudemiddel

Na onze inspectie bleek Bravis Ziekenhuis te beschikken over het verouderde type koudemiddel R404a; een type met een hoge GWP-waarde (3.922). De levensduur van 15 jaar heeft ertoe geleid om de oude installaties – met aan/uit techniek – te vervangen door invertertechniek. Een techniek dat zorgt voor minder start en stops van de installatie, een stabielere druk in het systeem levert en daarmee energiezuiniger is. Het toepassen van koudemiddel R449a reduceren we de GWP-waarde met 64% en blijft de levering de komende jaren gegarandeerd.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Een aangenaam leef- en werkcomfort: daar maken wij ons hard voor en dát voel je. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Maak een afspraak met één van onze medewerkers. Wij staan voor je klaar!

Naam:
Bravis Ziekenhuis

Plaats:
Roosendaal

Opdrachtgever:
Equans

Projectgalerij

Heb je een project waarbij wij kunnen helpen?