Project Description

Albert Heijn Rotterdam: een muisstille behuizing voor de warmtepomp

In Rotterdam is een Albert Heijn gevestigd in een pand dat dateert uit 1830. Op een gegeven moment ontstaat de behoefte om het gebouw te moderniseren en te verduurzamen. Om die reden heeft VD Koudetechniek al vaker installaties uitgevoerd voor dit specifieke Albert Heijn-filiaal.

Opdracht

VD Koudetechniek installeerde al eerder een warmtepomp bij deze vestiging van Albert Heijn. Dit vormt een duurzame oplossing voor het energieverbruik van de winkel. Hoewel de warmtepompen al zo stil mogelijk worden ontworpen, produceren ze nog steeds enig geluid. Hieruit ontstaat een belangrijke overweging voor dit filiaal, vooral omdat omwonenden graag de ramen openen in onder andere de slaapkamer, in het bijzonder bij warm weer. Het is niet wenselijk dat zij toch overlast ervaren van het geluid van de warmtepomp. Aangezien het filiaal gevestigd is tussen woningen was het noodzakelijk om hier actie te ondernemen.

Oplossing

Om de omwonenden van de Albert Heijn in Rotterdam geen hinder meer te laten ondervinden van het geluid van de warmtepomp, heeft VD Koudetechniek een geluiddempende behuizing rondom de installatie geplaatst. Deze behuizing heeft de geluidsproductie van de warmtepomp verder verminderd. Op deze manier garanderen we dat de omwonenden van het filiaal een ongestoorde nachtrust ervaren.

Geruisloze, oftewel muisstille installaties en geluiddempende behuizingen behoren tot de specialiteiten van VD Koudetechniek. Ben jij benieuwd naar wat wij op dit gebied voor jou kunnen betekenen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan voor je klaar!

Naam:
Een muisstille behuizing voor de warmtepomp

Plaats:
Rotterdam

Opdrachtgever:
Albert Heijn

Projectgalerij

Heb je een project waarbij wij kunnen helpen?