Project Description

Aarts Packaging: vervangen airconditioning werkplaats

Na bijna 20 trouwe dienstjaren was het tijd om de airco’s van de werkplaats van Aarts Packaging te vervangen. De vraag: een betere verdeling van de verkoeling (en warmte) én, als het even kan, energiezuiniger. Het resultaat? Een muisstille installatie die efficiënt verwarmt en koelt.

De ruimte benutten

De oude installatie zorgde vooral voor verkoeling aan het einde van de werkplaats. Terwijl er door de hele werkplaats verkoeling nodig is, zeker tijdens de warme zomer maanden. Naast de medewerkers die op de werkvloer staan, geven de machines en robots, waarmee Aarts efficiënt haar producten produceert, warmte af. Dit betekent dat er een accurate berekening van de capaciteit voor het buitendeel nodig is, om de optimale verkoeling te bieden.

Het resultaat

Voor optimaal comfort is er gekozen voor een geperforeerd luchtkanaal over de lengte van de ruimte. Zo wordt de lucht efficiënt verdeeld en ervaren de medewerkers van begin tot eind koele of warme lucht van de airconditioning. De nieuwe installatie bestaat uit de nieuwe RZA-modellen met een koelvermogen van 22kW. Deze modellen zijn compact, maar net zo krachtig. Ze hebben een hoog verwarmvermogen maar zijn tegelijkertijd erg stil wanneer ze draaien. Als kers op de (ijs)taart is deze installatie ook nog eens erg zuinig met een SCOP (Seasonal Coefficient of Performance) van 4,55. Een duurzaam klimaat op de werkvloer bij Aarts Packaging en dát voel je.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Een aangenaam leef- en werkcomfort: daar maken wij ons hard voor en dát voel je. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Maak een afspraak met een van onze medewerkers. Wij staan voor je klaar!

Naam:
Vervangen airconditioning werkplaats

Plaats:
Vijzelweg 8 Waalwijk

Opdrachtgever:
Aarts Packaging

Projectgalerij

Heb je een project waarbij wij kunnen helpen?