Project Description

Tetrade: complete klimaatinstallatie en regeltechniek voor vier kantoorgebouwen

Met recht één van de meest representatieve kantoorgebouwen van Breda. Gelegen aan een groen plein met flinke waterpartijen, past klimaatinstallatie goed in het verlengde. Sterker nog: het is de basis. In opdracht van Van Delft Groep heeft VD Koudetechniek de complete klimaatinstallatie en regeltechniek vervangen.

Tetrade I: redundante koeling en optimale functionering, zelfs boven de 40°C

Eén van de vier kantoorgebouwen is Tetrade I aan de Stadionstraat in Breda. Voor dit gebouw hebben we de volgende zaken uitgevoerd:

  • De oude koelmachine is vervangen door een nieuwe schroefinstallatie (totaal vermogen van 500 kW). Deze is gekoppeld aan een nieuw koelblok in de luchtbehandelingskast. Zo wordt het kantoor voorzien van maar liefst 000 m³/h verse lucht.
  • In de satellietkantoren en spreekkamers binnen diverse kantoortuinen zorgt een aanvullende VRV Heat Recovery installatie nu voor het energiezuinig koelen én verwarmen.
  • We hebben verschillende serverruimtes voorzien van redundante koeling.

De installatie is uitermate geschikt om bij buitentemperaturen ruim boven de 40°C optimaal te blijven functioneren. Daar zijn we trots op. Wist je daarnaast dat al onze installaties continu onder monitoring zijn? Zo kunnen we altijd op tijd ingrijpen bij storingen.

Tetrade II en III: van of-of naar en-en

De volgende stap? Tetrade II en III. Deze kantoorgebouwen mochten wij voorzien van complete nieuwe VRV Heat Recovery installaties. Waar de vorige warmtepompen ruim 15 jaar per verdieping de keuze boden tussen koelen óf verwarmen, kan dit met onze oplossing tegelijkertijd. Van of-of naar en-en. Dát voel je! Daarnaast zijn de nieuwe, energiezuinige luchtbehandelingskasten voorzien van warmtepompen voor het na-conditioneren van de verse lucht. Een goed werkklimaat bevordert namelijk het welzijn van medewerkers en daarmee ook prestaties en resultaten. Niet geheel toevallig dat wij dit zien als win-win.

Regeltechniek: onnodige energieverspilling voorkomen

Eén van de zaken waar wij het meest trots op zijn, is dat onze installaties onnodige energieverspilling voorkomen. Zo zijn de installaties binnen Tetrade voorzien van op afstand benaderbare regeltechniek en zijn kloktijden op maat en helemaal naar wens in te stellen. Door de instellingen automatisch te verstellen, houden we het klimaat hoog in het vaandel. Een voorbeeld? In de zomer wordt er een nachtverhoging toegepast en in de winter een nachtverlaging.

In totaal hebben wij binnen dit project 10 Heat Recovery installaties met maar liefst 177 binnendelen geplaatst.

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

Een aangenaam leef- en werkcomfort: daar maken wij ons hard voor en dát voel je. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Maak een afspraak met één van onze medewerkers. Wij staan voor je klaar!

Project:
Diverse

Naam:
Tetrade

Plaats:
Breda

Opdrachtgever:
Van Delft Groep

Projectgalerij

Heb je een project waarbij wij kunnen helpen?