Vacature Werkvoorbereider: leg jij de basis voor ons succes?

Vacature Werkvoorbereider: leg jij de basis voor ons succes?

Waarom zoeken we jou?

Door de aanhoudende vraag naar onze hoogwaardige A-merk klimaatoplossingen, die wij professioneel installeren, blijft onze organisatie groeien. Naast het installeren verlenen wij ook service en onderhoud aan onze klimaatinstallaties. Dit technische werk wordt uitgevoerd door de afdelingen Projecten en Service & Onderhoud. Voor de afdeling Projecten zijn wij per direct op zoek naar een werkvoorbereider.

Wie ben jij?

Deze vacature komt niet uit de lucht vallen, daarom nemen we je mee in het ontstaan van deze nieuwe positie. Tot voor kort werd deze functie uitgevoerd door Diégo, maar door onze snelle groei heeft Diégo de stap kunnen maken naar de functie van Werkvoorbereider / Junior Projectleider. Nu is er dus ruimte ontstaan voor de nieuwe positie van fulltime Werkvoorbereider. Binnen onze organisatie is dit een heel belangrijke rol, want je bent niet alleen verantwoordelijk voor het goed voorbereiden van de nieuwe projecten, je draagt óók bij aan een efficiënte uitvoering hiervan.

Als mensenmens met een technische achtergrond plan je het montageteam, dat op dit moment bestaat uit 17 betrokken en gedreven medewerkers. Om je rol als werkvoorbereider op hoog niveau uit te voeren ben je communicatief vaardig, heb je excellente planmatige skills en ben je alert op mogelijke verstoringen in de voortgang. Jouw rol is een belangrijke schakel in onze organisatie. We vragen veel van je, maar we geven je ook de ruimte om deze nieuwe rol met jouw kennis en ervaring naar eigen inzicht in te vullen. Je mag bij ons naast jezelf ook ambitieus zijn. Graag zelfs!

Wat ga je doen?

Zodra onze afdeling Verkoop een nieuw project heeft verkocht en de opdracht binnen is, kom jij als werkvoorbereider in beeld. Samen met de afdeling Verkoop en de projectleider bespreek je het nieuwe project, waarna jij de benodigde voorbereidingen op je neemt. Vanaf dat moment ben jij samen met de projectleider verantwoordelijk voor het tijdig en vakkundig installeren van de verkochte klimaatinstallaties. Dit houdt in dat je ontwerpen maakt op basis van de beschikbare projectinformatie. Jij bent het aanspreekpunt voor onze monteurs en zorgt dat alle materialen tijdig op de klus aanwezig of klaargezet zijn, zodat de monteurs efficiënt hun werk kunnen uitvoeren. Je bent ook verantwoordelijk voor het efficiënt inplannen van de monteurs. Je stelt deze planning samen met de projectleider op en communiceert deze. Ook draag je zorg voor de toeleveringen van leveranciers voor projecten en de voorraad in het magazijn.

We geloven in willen, kunnen én doen! De volgende skills heb je of wil je leren!

 • Je werkt en denkt minimaal op hbo-niveau;
 • Je hebt een technische achtergrond en bent een mensenmens;
 • Je bent mondeling en schriftelijk communicatief vaardig;
 • Je bent daadkrachtig;
 • Je werkt gestructureerd, accuraat en neemt regie;
 • Je werkt planmatig, oplossingsgericht en hebt een helicopterview;
 • Je hebt kennis van een CRM-systeem of bent bereid dit te leren;
 • Je bent doortastend en op het juiste moment diplomatiek;
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband uitstekend werken.
 • Je woont in de omgeving van Breda
 • Je bent fulltime beschikbaar

Wat bieden we jou om nog succesvoller te worden?

 • Is dit jouw volgende stap in je carrière? Dan krijg je de ruimte om je deze rol verder eigen te maken;
 • Zoek je een uitdagende baan in een nieuwe werkomgeving? We geven je ruimte en begeleiding om te groeien;
 • We dagen je uit om nieuwe skills te leren en bestaande te verbeteren;
 • Een groeiende technische organisatie met een open en informele mensgerichte cultuur;
 • Betrokken collega’s in een prettige werkomgeving waar we het samen voor de klant doen;
 • Training (on the job) als je ons CRM-systeem nog niet beheerst;
 • Ruimte om samen met je collega jouw werkzaamheden goed uit te voeren;
 • Persoonlijke waardering, een uitstekend salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden conform onze CAO kleinmetaal.

Wie is VD Koudetechniek uit Breda?

Het klimaat verandert snel en onze klimaatoplossingen dragen bij aan een duurzame wereld. Met dit in ons achterhoofd is VD Koudetechniek in 2015 opgericht. Ons doel is klanten te ontzorgen met professionele en comfortabele klimaatoplossingen. We zijn actief in de zakelijke markt zoals de utiliteit, zorg, retail- en maakindustrie. Door de grote vraag naar onze duurzame, efficiënte A-merk klimaatoplossingen voor woon- en werkgenot groeien we hard. Dankzij dit succes bestaat onze organisatie inmiddels uit 30 betrokken collega’s en dit aantal neemt de komende jaren alleen maar toe. We zijn actief in een markt waar blijvend een grote vraag is naar duurzame klimaatoplossingen. Dit betekent voor ons personeel baanzekerheid.

Voor onze klanten is alleen het beste goed genoeg en door onze professionele aanpak staan zij nooit in de kou. Wij zijn een hoogstaand technisch bedrijf in hart en nieren, maar uiteindelijk zijn het onze medewerkers die het verschil maken voor onze klanten. Daarom zoeken we mensen die net als wij kwaliteit hoog in het vaandel hebben staan. Ook vinden we het belangrijk dat onze collega’s passen bij onze vijf kernwaarden: eenvoud, aandacht, humor, passie en horizon. Als organisatie zijn we loyaal, betrokken, verantwoordelijk en flexibel. Wij doen de dingen samen, we werken hard en maken regelmatig plezier op onze drukbezochte vrijdagmiddagborrel, tijdens de jaarlijkse bedrijfsuitjes en onze BBQ.

Ben je enthousiast en herken je je hierin? Heb je nog niet alle skills, maar ben je wel intrinsiek gemotiveerd? Ook dan zien we jouw sollicitatie graag tegemoet! Solliciteren is eenvoudig: stuur je cv met motivatiebrief naar info@vdkoudetechniek.nl en we nemen contact met je op. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Ook in coronatijd willen wij deze vacature graag invullen. Zonder klachten ben je welkom voor een kennismakingsgesprek en een rondleiding in ons bedrijf. Hierbij houden we ons strikt aan de richtlijnen van het RIVM.

Solliciteer!

Loop jij hier wel warm voor? Dan kun jij VDK’er worden, solliciteer nu! Mail je CV naar info@vdkoudetechniek.nl.