VD Koudetechniek – Daikin Award 2016 – Holmatro

VD Koudetechniek – Daikin Award 2016 – Holmatro

In opdracht van Van Delft Installatie heeft VD Koudetechniek de klimaatinstallatie geleverd en gemonteerd voor Holmatro te Raamsdonsveer.

VD Koudetechniek dingt mee met het prestigieuze project naar de Daikin Award 2016.

Holmatro produceert hydraulische gereedschappen en systemen welke wereldwijd gebruikt worden bij reddingsoperaties, industriële toepassingen en special tactics. Dit soort toepassingen vraagt onder alle omstandigheden om betrouwbare materialen. Om er zeker van te zijn dat Holmatro-gebruikers hun specialistische werk optimaal kunnen uitvoeren, streeft Holmatro ernaar de ‘best-in-class’ marktleider te zijn door baanbrekende technologie in te zetten.

Het merk Holmatro staat voor excellente prestaties, innovatie en kwaliteit. Daarom ontwerpen, ontwikkelen, produceren en testen ze de gereedschappen altijd zelf. Holmatro heeft ultramoderne productiefaciliteiten in Nederland en de VS, en verkoopkantoren in Engeland, Polen en China. Samen met een uitgebreid dealernetwerk levert Holmatro overal ter wereld de beste gereedschappen en service.

Door de toenemende groei was de huidige locatie van Holmatro aan de Zalmweg te Raamsdonksveer toe aan uitbreiding met een nieuwe vleugel zodat de leveringen, kwaliteit en diensten kunnen blijven gewaarborgd voor de toekomst. Bij deze bouw is de focus gelegd op innovatie en duurzaamheid wat past bij de producten van Holmatro. Dit uit zich in alle materiaalkeuzes waaronder een verticale windmolen, glasgevel met honderden geïntrigeerde zonnecellen en ruim 1.100 zonnepanelen. Voor het klimaatsysteem zijn de nieuwste VRV-IV technieken van Daikin toegepast. De ‘best-in-class’ filosofie van Holmatro sluit aan bij Van Delft installaties en VD Koudetechniek. De installaties zijn dan ook met de grootste zorg geïnstalleerd met harde koperen koelleidingen, gesoldeerd onder geformeerd gas met ons eigen ontworpen radiografische bedienbare stikstofreduceerventiel. Alle soldeerkoppelingen zijn daar waar mogelijk vervangen door vaste soldeerverbindingen om een lekdichte installatie te kunnen garanderen. Het harde leidingwerk draagt zorg voor een optimale retour van de olie naar de compressoren.
Met dit project streeft Holmatro naar het prestigieuze BREEAM-NL certificaat ‘Excelent’.

VD Koudetechniek is trots op het gerealiseerde project en is genomineerd voor de Daikin Award 2016. Op 10 juli wordt de winnaar bekend gemaakt.
Stemmen is niet meer mogelijk, wel kunnen er nog reactie gegeven worden via de onderstaande link:
Daikin Award 2016